Zondag 8-9-2019

Het voorlaatste weekend van seizoen 2019. De hele week hoopte ik dat als ik   `s middags thuiskwam dat een van de knappe achtergebleven doffertjes op het hok zou zitten. Helaas is dit nog steeds niet het geval dus ik denk dat ik ze definitief kan afschrijven. Qua jonge doffers blijft er bij mij niet veel over. Van de nog zeven jonge doffers bij mij voldoen er in mijn ogen maar twee. Bij Bert zitten er nog een paar maar een deel daarvan moet nog afgericht worden op de taartvluchten in Soest. Als deze overblijven gaan zij met weinig ervaring volgend jaar van start, een aardig risico.

De jonge duiven zijn afgelopen week niet meer weggebracht. De zin raakt er een beetje van af. Dit weekend moesten de jonge mee op de natour omdat er geen jonge duivenvlucht was. Elf van de nog overgebleven jongen zijn mee geweest naar Roye een afstand van 320km. Vanwege de weervoorspelling van zaterdag met veel regen hebben we besloten de jonge van Bert niet mee te geven. Deze zijn al behoorlijk in de rui en een bui regen zou hun thuiskomst pittig bemoeilijken. Door de westenwind en een regenstoring waar mijn duiven doorheen moesten om hun hok te bereiken viel de uitslag niet mee. In de club werd begonnen met de negende plek van 109 duiven. In de regio was het echter een drama. In de regio A1 werd het pas plek 301en in de regio 1 Hilversum plek 130. Dit heeft niets te maken met form of kwaliteit maar geslacht door de omstandigheden. In de club vijf en in de regio`s vier van de elf op de uitslag.

Op zaterdagmorgen zijn de eerste oude duiven uitgeselecteerd en weggebracht. Gelijk zijn van de lege broedhokjes de deurtjes gedraaid tot schabjes. En zijn voerpotjes en de eerste broedschalen schoongemaakt en opgeborgen tot het nieuwe kweekseizoen.

In het duivinnenhok zit nog een oude duivin samen met een laat jong. Deze maken dagelijks hun rondjes. Op zaterdagmiddag toen ze buiten waren had ik de klep dicht gelaten. Opeens lag er een ei op het dak van het hok. Ik had er niet aan gedacht dat de duivin haar tweede ei moest leggen. Dit heeft ze uit nood dan maar op het hok gedaan. Een raar gezicht.

Op vrijdagmiddag heeft Bert de zes overgebleven taartpunten naar Harmelen gebracht. Op zaterdagmorgen zat de laatste weer op het dak en hebben ze hun tweede test goed doorstaan.

Volgende week de laatste twee vluchten. Kijken of ik nog een keer een leuke uitslag kan maken.