Zondag 15-9-2019

De laatste week van het vliegseizoen 2019 heb ik nog een keer geprobeerd alles uit de kast te halen. Op maandag- en dinsdagmiddag zijn alle jongen (ook die van Bert) naar Meerkerk gebracht voor een trainingsvlucht. En op donderdagmiddag ben ik nog even voor het inkorven naar Lexmond gereden. Op maandagmiddag bij Raymond Moleveld een klein jong opgehaald voor een koppel wat nog op eieren zat. Op donderdagavond zijn er zeven van de overgebleven jongen ingekorfd voor de laatste Sector vlucht Melun. Op vrijdag zijn er nog vier van mij en zes bij Bert vandaan ingekorfd voor de natour vlucht Roye.

Verleden week zaterdag kreeg ik een mail van het NPO dat er een jong bij Bert vandaan in Wezep in een opvanghok zat. In de vereniging app vroeg Jan Reichholdt bijna gelijktijdig of er toevallig nog iemand naar Wezep moest. Hierop reageerde Rico Koene dat er van hem ook een jong in dat opvanghok zat. Dus met de mannen afgesproken dat ik dinsdagavond wel even naar Wezep zou rijden om ze alle drie op te halen. In 1986 heb ik hier in dienst gezeten. We gingen toen af en toe snack eten in een leuke oude volksbuurt. Als je hier een steegje in liep stond bijna in iedere tuin een duivenhok. Toevallig herkende ik op de terugweg bij het centrale hok vandaan dit buurtje met de snackbar. Ik ben even gestopt om nog eens te kijken. Helaas waren ook hier niet veel duivenmelkers meer over. Ik ontdekte nog twee hokken. Ook in dit oude duiven mekka is de achteruitgang goed merkbaar dus.

Op zaterdag gingen beide vluchten om 9.00 uur los. Het beloofde een echte vlucht te worden met een matige ONO wind. Op Roye werd de tiende plaats bereikt. Een te verwacht resultaat gezien hier alleen 4 jongen die niet super gemotiveerd waren om in te korven voor Melun mee waren en zes kale jongen bij Bert vandaan. Daarna ging ik er eens goed voor zitten samen met Andries Baar die gezellig kwam kijken. Helaas viel het resultaat mij zwaar tegen. Gezien alles wat ik er die week aan gedaan had viel plaats vijf zwaar tegen. Gert-Jan van Huisstede deed het stukken beter en draaide vier duiven voor mij.

Helaas is op dit moment de uitslag van Regio 1 Hilversum nog niet bekent. Ik stond tot verleden week nog vijfde generaal snelheid. Het zou leuk zijn als deze plaats aan het eind veiliggesteld zou kunnen worden. Dit zou een beloning voor mij zijn voor een mooi en redelijk constant seizoen.

Vandaag is gelijk begonnen om alles gereed te maken voor de ruiperiode. Alle antennes en klok zijn verwijderd en opgeborgen tot volgend jaar. Alle eieren en jongen zijn verwijderd en de broedschalen zijn schoon gemaakt en opgeborgen. Het tussenschotje tussen weduwnaarshok en jonge hok is verwijderd zodat alles door elkaar kan tot het weekend dat de klok weer teruggaat. Even stoom afblazen.

Vanaf donderdag is Bert een paar dagen naar Ameland dus kwam de verzorging van het kweekhok ook op mijn schouders. Op zaterdagavond ben ik nog naar p.v. Soest geweest om zes jongen voor de taartvluchten in te korven. Deze gingen zondag om tien uur los. Om 11.03 uur kwamen er eindelijk twee gelijk thuis. In de loop van de dag zijn de andere ook weer thuisgekomen. Zij kunnen volgende week dus weer mee. Hopen dat hier nog een mooie aanvulling voor het vlieghok bijzit. Op naar volgende week.