Zondag 22-9-2019

De druk is van de ketel. De duiven zitten door elkaar, alles gelijk los en bij binnenkomst kunnen ze alleen bij het oude duivenhok naar binnen. Zo zijn de jonge dit vast gewend voor het komende jaar. De eerste keer ging het nog wat moeizaam maar de tweede avond wisten ze het al en liepen vlot binnen door de spoetnik van de oude. Inmiddels ben ik aan het kijken welke duiven volgend jaar de strijd aan mogen gaan op het vlieghok.

Op maandagavond kwam de regio 1 Hilversum e.o. uitslag op de site. Daaruit bleek dat het gelukt was om dit jaar voor het eerst in mijn leven bij de generaal kampioenen in groot verband te komen. Ik ben vijfde generaal snelheid onaangewezen geworden. Een prestatie waar ik best trots op ben. Een bevestiging van een redelijk constant seizoen. Andere jaren wanneer ik alleen met een 13-tal weduwnaars vloog had ik altijd wel een paar mindere vluchten ertussen zitten. Dit jaar werd ik dan gered door de duivinnen. Zodoende draaide ik elke week wel een redelijke tijdduif. Op twee vluchten werd ik geslacht door de wind. Op Lennik natour zat ik eerste in de club maar 168 in de regio 1. En ook op Roye natour had de wind te veel invloed op mijn resultaat. Maar verder kijk ik terug op een voor mijn doen geslaagd seizoen. En ga ik zeer gemotiveerd de winter in op naar het volgende seizoen.

Om de prestaties te verbeteren heb ik donderdag bij Siem Westerink zes laatjes uit zijn beste vliegduiven gehaald. Samen met een laatje van Raymond Moleveld zitten deze in het weduwduivinnenhokje. Deze zullen komend seizoen als ze niet weggeraakt zijn ergens ingevoegd worden. Hetzij bij Bert in het kweekhok, of gekoppeld gaan worden aan de vliegduiven en waarschijnlijk een koppel op de grond bij de duivinnen om deze van de grond te houden. Eerst maar kijken of ze zonder verliezen uitgewend kunnen worden.

Vrijdag ben ik voor twee dagen naar Drenthe geweest en heeft Bert de duiven verzorgd.

Op vrijdag heeft Bert ook de jongen van de taartvluchten weer ingekorfd voor een vlucht vanuit Eersel. Op zaterdag waren er zes van de zeven thuis. Zondagmorgen is de laatste thuisgekomen.

Op zaterdagavond ben ik begonnen de duiven een paratyfus kuur te geven. Dit zullen ze ongeveer twee weken krijgen. Baat het niet dan schaadt het niet zeg ik altijd. Op naar volgende week.