Zondag 29-9-2019

Vandaag is mijn jongste dochter uitgevlogen. 20 jaar heb ik getracht haar goed wegwijs te maken en goed te verzorgen. Nu vond ze het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Met de late jonge gaat het eigenlijk net zo. Je verzorgt ze goed zorgt dat ze het aan niets ontbreekt en hoopt dat ze goed uitvliegen. Dit laatste is momenteel gaande maar erg spannend. Afgelopen dinsdag had ik de oude duiven los. Toen ik ze aan het binnen roepen was vloog er ineens een koppel geschrokken weg. Toen ik later naar het hok keek zag ik dat er een kat boven op de nok zat. Hij schrok van mij en vertrok gelijk. Gelijk van de taxusboom die achter het hok staat een aantal takken weg gezaagd want via deze boom kwam hij omhoog. Dit bleek echter niet geholpen te hebben want de volgende dag heeft mijn dochter de kat weer van het hok gejaagd. Op vrijdag uit mijn werk een stuk gaas tegen de achterkant van het dak gemaakt zodat hij niet meer vanuit de taxus op het dak kan springen in de hoop dat dit de oplossing is. Daarna voor het eerst de late jonge los gelaten. Er gingen er gelijk een paar naar buiten. Ik was zo angstig voor de kat dat ik de hele tijd ook buiten ben gebleven en elke keer maar even achter het hok ging kijken of de kat er zat. Ik moet er niet aan denken dat ik dit heel lang moet gaan doen om zo mijn duiven buiten te kunnen laten. Gelukkig heb ik na het aanbrengen van het gaas de kat nog niet gezien. Laat ik hopen dat hij het opgegeven heeft.

 

Op vrijdag ook even een voerbak voor de laatjes gemaakt want het voeren op de vloer beviel mij niet zo. Ik voer ze in het begin wat ruim en dan rolt het voer op de dag in de stront en word het er niet frisser van.

Op dinsdag zijn er nog een zestal uitgeselecteerde weggebracht. Er zitten nu nog 20 vliegduiven bij mij.

Vanwege de slechte weervoorspelling voor zaterdag werd de taartvlucht vanuit Duffel al op donderdag afgelast. Achteraf was het weer op zaterdag prima voor een vlucht. In Urk lieten ze de taartvlucht wel doorgaan en dat verliep prima was op de sociale media te lezen.

Op maandag gaat Bert op vakantie en zal ik dus bij hem ook de duiven moeten verzorgen. Dat geeft mij de gelegenheid om ze eens goed te observeren en in de handen te nemen om te kijken welke het vlieghok volgend jaar mogen komen versterken.

Op vrijdag werd ik gebeld door iemand van de belastingdienst. Een aantal weken geleden heb ik samen met de penningmeester van de Regio 1 een vragenlijst in moeten vullen over de werkzaamheden van de stichting en over de inkomsten en uitgave van de regio. Telefonisch werd mij gevraagd wat de stichting nou eigenlijk inhoudt. Ik heb hem dit uitgelegd en in een mail verwoord en krijg hier binnenkort wel meer van te horen.

Het word qua verzorging dus een drukke week.