Zondag 6-10-2019

Op maandag is Bert vertrokken voor een vakantie op Kos dus moet ik ook de kweekduiven daar verzorgen. `s Morgens ga ik ze gewoon om zes uur voeren. Dan is het nog pikdonker in het hok maar ze vinden hun voer wel als het licht wordt. Op vrijdag moesten er nog zes jongen vandaar mee op de taartvluchten. Omdat ik zelf mijn verjaardag op vrijdagavond vierde had ik Peter Bleesing gevraagd mijn jonge mee te nemen. Die belde vrijdag helaas af omdat hij onverwachts naar zijn werk moest. Gelukkig werd Willem van Rijn bereid gevonden om de zes taartpunten mee te nemen.

Op zaterdag werden de jonge om elf uur gelost in Meer. Om 12.10 uur kwamen de eerste twee gelijk aan. `s Middags waren ze alle zes weer thuis. Volgende week nog een vluchtje dan zit het seizoen er echt op.

Bij mij zitten de oude nog een paar dagen aan de paratyfus kuur. Ze zien er prima gezond uit en de veren vliegen in het rond. Misschien doen we dit volgende week na de laatste taartvluchten ook wel een keer bij de kwekers. Ik ben er inmiddels bijna uit welke er bij Bert mogen blijven en welke binnenkort naar mij verhuizen. Dat zijn er dit jaar negen. Nooit eerder verhuisden er zo veel jongen van Bert naar mij na de vluchten. Dit komt omdat ik zelf behoorlijk wat jongen ben verspeeld en dan vooral doffers. Maar bij Bert zitten volgens mij prima doffers alleen hebben ze wat weinig ervaring op de vluchten. We zullen zien hoe dat afloopt volgend jaar.

De hele week zijn `s avonds als eerste de laatjes losgelaten om deze zo snel mogelijk uit te wennen. Dit gaat aardig goed. Ze gaan al snel naar buiten als ik de klep openzet en scharrelen dan wat op het hok en tuinkast. Zaterdagavond gingen er voor het eerst een paar de lucht in.

Op zaterdagmorgen heb ik nog twee jongen bij Peter Ham gehaald. Deze komen uit zijn “170” een geweldige dagfond doffer met vele vroege prijzen op de dagfond. Ik heb nu dus in het duivinnenhok negen laatjes zitten die snel uitgewend gaan worden en zo veel mogelijk de hele winter losgaan. Later zal gekeken worden hoe deze in te passen. Hopen dat ze een versterking zijn voor de toekomst.

Ik had mij ook nog opgegeven voor de sectievergadering jonge duiven in Papendal. Ik heb mij zaterdagmorgen afgemeld. Donderdag ben ik al weer 55 geworden. Op vrijdagavond een leuk feest gehad dus zaterdagmorgen kon ik de moed niet opbrengen om helemaal naar Arnhem te rijden.Op naar volgende week.