Zondag 1-9-2019

Wat een feest zaterdag in mijn club “P.v. de Plassenjagers Kortenhoef”

Enrico Koenen won zaterdag namelijk de nationale sector 3 vlucht vanuit Sens. Een clubman in hart en nieren. Elke inkorf dag en vlucht dag is hij paraat om het computergebeuren te doen. Alleen als hij op vakantie is mag een ander het doen maar anders is hij er. Zelfs zijn andere hobby het biljarten moet soms wijken voor de duivenclub. Zo een clubman wordt het door iedereen van harte gegund zo een mooie overwinning en alle felicitaties die daar bij horen. De bel boven de bar had het zwaar te verduren.

Bij mij ging het wat minder maar stukken beter als van tevoren werd gedacht. Na het mooie resultaat van verleden week waren de duiven toch enig sinds van slag. Een doffertje en duivin bleven achter waardoor er twee nestjes werden verbroken. En je kon duidelijk merken dat ze het zwaar gehad hadden.

Op dinsdagmiddag toch de jongen nog een keer naar Keizersveer gebracht. Onderweg zag ik al dat de lucht niet lekker was heiig en erg warm. Toen ik thuiskwam zat er een duif in het hok waar normaal alles al in het hok zit als ik thuiskom. Toen ik het hok bijna schoon had viel er een koppel op het hok maar dit waren er maar negen dus nog vier onderweg. De andere vier zijn een voor een naar thuisgekomen. De laatste zelfs twee uur na de eerste. Omdat ik weg moest al na de aankomst van de negen het voer in de bak gedaan. De laatste heeft waarschijnlijk `s avonds niet veel kunnen eten.

Toen ik de volgende morgen op het hok kwam schrok ik me rot een aantal schabjes lag met hele vieze groene mest en in een schabje had een duif zelfs overgegeven. Ik moest gelijk aan colie denken. De coliekuur stond echter nog bij Bert dus dit kon niet in het water. Toen ik het voer in de bak gooide begonnen ze wel allemaal goed te eten. Dus maar afwachten hoe het `s avonds zou zijn. Toen ik uit mijn werk kwam was er gelukkig geen colie verschijnselen meer maar trainen wilde ze allerminst. Met 5 minuten zaten ze weer op het hok. Gelukkig aten ze daarna goed ik verzuimde in alle paniek van die dag ze vast op te voeren. Ook was ik in de veronderstelling dat Sens maar ongeveer 420 km was. En ik twijfelde nog steeds of ik donderdag wel in kon korven. Op donderdagmorgen toch maar een behoorlijk portie voer met hoofdzakelijk vetrijk voer gegeven. De jongen zagen er weer goed uit. Donderdagmiddag twee uurtjes vrij genomen van mijn werk en de jongen in de mand en naar Lexmond gebracht. Gelukkig was toen wel alles in het hok toen ik thuiskwam. Daarna de jongen zich helemaal vol laten eten met hoofdzakelijk NPO-mix van Embrecht- Theunisen. Omdat er wat nestjes verbroken waren maar een paar duifjes thuisgelaten die totaal geen motivatie meer hadden. Dus gingen er negen mee naar Sens. Op de club kwam ik er ineens achter dat Sens geen 420 maar 465 km was voor mij. Dit zat me toch niet lekker en vreesde een slechte vlucht door al het voorgaande. Uiteindelijk viel het alles mee met een derde en vijfde plaats in de club en een achtste in de regio 1. Vijf andere jongen zijn op de natour meegegaan naar Niergnies. Hier werd de 12eplaats behaald. Dus viel alles uiteindelijk wel mee. Vervelende is echter dat er weer een veel belovend jonge doffer is achtergebleven. Net als verleden week toen in mijn ogen mijn beste jonge doffer weg is gebleven. De aanvulling bij de doffers voor volgend jaar word nog een hele toer.

Ook bij Bert gaat het momenteel niet zo lekker. Verleden week zijn er twee jongen achter gebleven. Op donderdag ging Bert acht jongen voor de taartvluchten voor de eerste keer wegbrengen. Hiervan waren er `s avonds 4 thuis. Gelukkig is er de volgende morgen en zondagmorgen nog een van terug gekomen maar dus wel nog weer twee weg. En afgelopen zaterdag zijn er van Niergnies ook weer twee achter gebleven. Dus hebben deze overgebleven jongen maar even een paar dagen een orni kuur in het water. Baat het niet dan schaadt het niet.

Bert zelf deed het beter. Op woensdag is hij onder begeleiding even het IJsselmeer over gezwommen van Medenblik naar Stavoren. Een afstand van ongeveer 22 km. Een tochtje van 7uur 58min en 58sec een aardige dagfond vlucht dus. Dus mensen in mijn omgeving hebben geweldig gepresteerd deze week kijken of ik een van de komende twee weken nog een keer kan vlammen.