Zondag 25-8-2019

Wat een afsluiting van een heerlijke vakantie. Voor de derde keer dit jaar pak ik de overwinning van heel regio A afd 7. Na eerder op Minderhout de africhting en Asse Zellik een vitesse vlucht de overwinning binnen te halen was het zaterdag raak op de jonge duivenvlucht Pont st. Maxence. Als tijdverdrijf in de vakantie wordt er al jaren regelmatig met de duiven gereden. Ik vind dit gewoon leuk om te doen en ik weet het betaald zich een keer uit. De laatste jaren wist ik vaak op de nationale jonge duivenvlucht mooie resultaten hierdoor te behalen. Dus ook afgelopen week ben ik twee keer naar Keizersveer gereden en donderdag zijn de jonge meegegaan naar Kerkdriel. Bij elkaar een 150 km training. Gelukkig hadden wij deze week nog een jonge duivenvlucht omdat hij verleden week werd afgelast. Alle overgebleven 18 jonge konden worden ingekorfd en de meesten hadden een goede motivatie. Bij twee koppels was er een klein jong bij de oude vandaan ondergelegd. Bij een koppel was dit helaas te laat. De doffer had al geen zin meer om te broeden en was met een andere duivin aangelopen terwijl zijn duivin nog zat te broeden. Ook zij had daarna geen zin meer om het jong te verzorgen en deze heeft het helaas niet overleefd. Laat nu uitgerekend het duivinnetje waar de doffer mee was gaan rommelen mijn eerste zijn afgelopen zaterdag en gaf zij alle jongen uit regio A het nakijken. Een hele poos leek het erop dat het zelfs een top tien notering in de afdeling zou worden maar helaas werd dit de elfde plaats. Door het warme weer en de Oostenwind werd het een pittige vlucht voor de duiven. Ik kreeg ze echter geweldig met vijf duiven bij de eerste elf in de club. Helaas zijn er ook nog twee onderweg waardoor er twee nestjes verbroken zijn.

Ook de laatjes bij Bert hadden het zwaar vanuit Quivrain. Er wist zich er geen een op de uitslag te spelen en hier zijn er nog drie weg helaas.

Wat misschien ook wel meegespeeld heeft met dit mooie resultaat is: sinds ik terug ben van vakantie doe ik `s avonds rond half tien het verduistering luik weer dicht en doe dit de volgende morgen als ik ga voeren om 5.55 uur weer open. Ik merk altijd wanneer de duiven verduisterd zitten dat hun gezondheid veel beter is. Als ik stop met verduisteren krijgen ze altijd een terugslag. Of zou het zakje orni-stop wat ze woensdagavond door het drinken kregen het grote verschil hebben gemaakt. Elke keer met pakken voor het trainingsvluchtje hoorde ik er volgens mij wel een paar wat zwaar ademen. Dus om het zekere voor het onzekere werd er gegokt om op woensdagavond een zakje orni-stop in de drinkbak te doen. Het maakt niet uit wat het geweest is maar ik heb een heel fijn weekend gehad. Ook door alle reacties op facebook, app en instagram.

Het duivinnetje wat dit presteerde was in het begin van het seizoen geen hoogvlieger. Twee keer is zij zelfs de volgende morgen pas thuisgekomen.

Zij is een dochter van “Katelijntje” dus een kleinkind van “Siem”. Door dit resultaat heeft ze een plekje als weduwduivin op totaal weduwschap verdient voor volgend jaar. Komende week de eerste sector vlucht vanuit Sens voor de jongen. Eens kijken hoeveel er mee kunnen. Want dat is eigenlijk de vlucht waarvoor er telkens gereden werd. Op naar volgende week.