Zondag 5-11-2023

Op donderdagmiddag tijdens de hevige storm belde mijn vrouw dat er duiven op de spoetnik liepen. Door de harde wind was het plankje voor de invlieggaten vandaan gewaaid. Ik denk dat de doffers wel in de gaten hadden dat het geen weer was om te gaan vliegen. Ook de steigers bij de buren heeft ze hopelijk doen beseffen dat ze maar weer snel naar binnen moesten gaan. Toen ik thuiskwam zaten ze gelukkig allemaal weer in het hok.

Gisteren de tijdschakelaar zo ingesteld dat `s avonds ook het licht een uurtje aangaat in de hokken. Afgelopen week was het door het slechte weer steeds lastig om uit mijn werk de duiven goed te verzorgen. Ik moest elke dag gelijk uit mijn werk eerst het hok in want anders was het te donker voor de duiven. Nu brandt het licht ook in de avond een uur. Namelijk van 16.30 uur tot 17.30 uur. De drie duivinnen bij Bert vandaan moeten nog pittig wennen aan hun nieuwe hok en baas en manier van verzorgen. Ze zijn nog wat angstig en onrustig in het hok.

Bij de doffers die in het jonge duivenhok zitten vandaag de drinkgoot vervangen voor een normale plastic drinkbak. Dit is toch wat makkelijker voor de verzorging.

Komende week staat de eerste vergadering bij de club op de agenda. Ik ben benieuwd wat er besloten wordt ten aanzien van het nieuwe vliegprogramma en de nieuwe vlieggebieden.

Ook zal ik moeten starten met de verhaaltjes van de bonnenschenkers voor de regio Hilversum e.o. want die moeten de vijftiende worden ingeleverd.

Dus op naar volgende week!