Zondag 3-12-2023

Alweer de laatste maand van 2023. Vanmorgen een kerstboom wezen kopen in Weesp. Op naar een gezellige maand en daarna begint seizoen 2024 alweer met het kweken van de jongen.

Op dinsdag kwam ik erachter dat het laatje wat nog tussen de doffers zit een duivinnetje is. Ze is aangelopen met een doffer waar ze de hele dag lekker mee ligt te kroelen in een vakje. Volgende week zal ze naar het duivinnenafdeling verhuizen.

Op woensdagavond liep de bonnenverkoop voor de regio 1 Hilversum e.o. af. Tot op het laatst zitten kijken wat het op ging brengen en wie de kopers uiteindelijk waren. Het bracht het mooie bedrag van 1595 euro op voor achttien bonnen een mooi bedrag. Zelf wist ik de bon van Alex Meijboom uit Huizen te bemachtigen. Dit wordt bijna een traditie. Ik heb nu al een aantal jaren achtereen een bon van Alex en de jongen doen het bijna altijd na tevredenheid.

Op donderdagavond werd het dus mailen geblazen. Alle kopers van de bonnen een mail gestuurd met het verzoek het geld over te maken naar mijn rekening. Wanneer ik zag dat het geld binnen was werd de schenker per mail of App geïnformeerd en vervolgens de koper weer een mail met de gegevens van de schenker. Een behoorlijk klusje dus. Er moeten nog vier kopers betalen en dan kan ik de boel afronden.

Op zaterdag ben ik met de verzorging lekker de fout ingegaan. We gingen al vroeg naar de kerstmarkt in Aken Duitsland. Om 7.15 uur in het donker het voer in de voerbak gegooid wat ze bij het ligt worden konden opeten. Ik had er echter niet aan gedacht dat we pas rond 20.30 uur in de avond thuis zouden komen en gelijk daarna weer naar een verjaardag moesten. Ik durfde dus niet om 20.30 uur het licht nog aan te doen in het hok waardoor de duiven zonder eten de koude nacht in zijn gegaan. Wel heb ik een extra groot portie voer in het donker in de bak gedaan zodat ze bij het krieken van de dag konden eten. Op zondagmorgen was aan de mest goed te zien dat ze dit niet leuk hebben gevonden. Groen en natte mest was het resultaat. In de morgen de hokken goed schoon gemaakt de duiven een bad gegeven en daarna een vol blik grit zoals altijd ik hoop dat ze het mij vergeven hebben.

Op naar volgende week!