Zondag 22-10-2023

De duiven gaan hun laatste week samen in. Volgend weekend ga ik het hok aanpassen en zullen de duiven gescheiden worden. Ook zullen er dan drie duivinnen bij Bert vandaan naar mij verhuizen en komen de duivinnen voorlopig niet meer los. Inmiddels zijn op papier de koppels voor het komende seizoen samengesteld. De meeste koppels zijn nu ook al samen dus dat maakt hoop ik het koppelen wat makkelijker. Omdat ik uit de vliegduiven geen jongen kweek maar de eieren van de kwekers onder leg maakt het niet uit welke duiven op elkaar staan. Ik laat dus de koppels die als jongen al met elkaar waren aangelopen als jaarling ook weer bij elkaar.

Verder is dit de tijd van de bonnen en duiven verkopen via internet. Ik vind het leuk om dit een beetje te volgen. Ook voor Bert is dit een leuke bezigheid. Hij heeft inmiddels alweer een bon gekocht voor versterking van zijn kweekhok van Hans Hak uit Maurik.

Ook de uitnodigingen van de vergaderingen komen zo langzamerhand weer binnen. Wat mij opviel was het nationale vliegprogramma. Een aantal weken geleden lag er een programma met midfond en dagfond op dezelfde donderdag inkorven. Met een mooie motivatie erbij waarom hiervoor gekozen was. Afgelopen vrijdag zie ik in de nieuwsbrief op de hoogte dat er een totaal ander nationaal vliegprogramma in stemming wordt gebracht. Zonder enige motivatie of uitleg waarom het vorige programma wat mij enorm aanstond weer is verdwenen. Het lijkt mij eerlijker dat er uit twee mogelijkheden gestemd had kunnen worden. Ook het jongeduivenprogramma wordt steeds meer uitgekleed. Met nog maar een vlucht van rond de 400km wordt het voor de jongeduivenspeler steeds minder aantrekkelijker gemaakt. Op de natour maximaal 250km als eindstation. Want dit houdt in dat er het jaar daarop weer heel veel jaarlingen verloren zullen gaan door een gebrek aan ervaring die ze als jonge duif niet krijgen. Hadden we nationaal Orleans nog maar! Gelukkig hebben de handje vol overnachtfondspelers nog wel de keuze uit 13 vluchten waar ze uit kunnen kiezen. Ik ben van mening dat hierdoor de duivensport nog harder achteruit gaat. Tot zover mijn negativisme op naar volgende week!!