Zondag 8-10-2023

De rui bij de duiven gaat lekker. Verleden week zaterdag ben ik gestopt met de veertiendaagse parastop kuur. Daarna hebben de duiven tot gisteravond clean balance van Beute in het water gehad. Vanaf nu ga ik over op het winterschema van om de dag sedochol en naturaline in het water en Oreganum red van Embregts-Theunis elke ochtend over het voer. En op woensdag en zaterdag prestavit van Embregt over het voer dit plak ik met belgasol. Ook krijgen ze om de dag een blik grit in de voerbak. Dit zijn vier verschillende emmers door elkaar gemengd. De Beute bak, DHP super biomix, champions mineralenmix van Embregts Theunis en de Variamix van Koopman. Als voer krijgen ze al jaren de champions mix en de NPOmix van Embregt-Theunis in de verhouding 4:1. Twee keer op een dag krijgen ze ongeveer 15 gr/duif in de voerbak. Ik heb nog 29 duiven waaronder twee laatjes zitten. Zij zitten nog in 1 hok. Dit maakt de verzorging nog ff lekker makkelijk. Bijna elke avond vliegen ze nog even hun rondjes en maak ik het hok schoon. Op zaterdag morgen krijgen ze een bad in de spoetnik.

Over drie weken als de klok weer op wintertijd gaat worden de geslachten gescheiden en zullen er drie duivinnen bij Bert vandaan hier heen verhuizen.

Bij Bert zitten nog 13 doffers 12 duivinnen voor de kweek, 3 duivinnen voor mij en een laatje. Dus totaal 29 duiven die ook allemaal nog lekker bij elkaar in het grote hok zitten. Afgelopen zondag is Bert weer teruggekomen van zijn vakantie en zat mijn taak van verzorgen er weer op. Ook de kwekers hebben in die tijd een parastop kuur gehad en zitten nu weer aan hun vertrouwde schema van om de dag tollyamin forte van Vet-Schroeder in het water. De tollyamin is Bert in het begin van dit jaar mee begonnen. Tijdens de kweek toen ze het pas kregen hadden we nog het idee waar zijn we aan begonnen omdat een aantal duivinnen niet wilde leggen. Dit had waarschijnlijk een andere oorzaak want sinds Bert het gebruikt vind ik dat de kwekers er continu goed uit zien en eigenlijk geen problemen met gezondheid hebben gehad. Dus ook komend jaar zullen we hier mee door blijven gaan. Als voer geeft Bert al jaren sport subliem van versela laga. Tot zover een beetje de producten die we gebruiken het hele jaar door.

Op naar volgende week!!