Zondag 24-9-2023

Het is een drukke tijd. Dinsdag is Bert op vakantie gegaan dus moet ik ook bij hem de duiven verzorgen. In de avond moeten er bij mij en bij hem twee afdelingen worden gekrabd. Bij mij gaan dan de duiven er nog even uit maar bij Bert laat ik ze niet los. Er zit de laatste tijd af en toe een jonge kat bij hem en ik heb geen zin dat wanneer ik bij mij thuis ben dit beestje tussen de kwekers duikt. Vanaf dinsdag ben ik ook bij de kwekers begonnen met een parastopkuur. Om bij Bert de duiven toch ook twee keer op een dag te voeren gooi ik `s avonds wanneer het donker is al vast het voer in de voerbak. De volgende morgen als het licht wordt kunnen ze dus lekker ontbijten.

Doordat de duiven nog lekker bij elkaar zitten ontstaan er bij mij al diverse nieuwe koppels. Dit is hopelijk makkelijk bij het koppelen van de winter. Zelfs een jonge doffer is aangelopen met een oude duivin en heeft al een broedhok bemachtigd. Het nadeel is dat er al heel wat eieren kapot op de vloer gevallen zijn.

Op woensdagavond en vanmorgen ben ik bezig geweest met het uitzoeken van de kampioenen van de regio 1 Hilversum e.o. Het bedrijf waar ik altijd de kampioenschap bordjes bestelde is er verledenjaar mee gestopt. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe leverancier. Om daar op tijd mee te kunnen beginnen dus de bordjes vast uitgezocht. Komende week zal ik eens hier en daarop zoek gaan en offertes aanvragen.

Uit verveling ben ik vanmiddag lekker zittend in het zonnetje bezig geweest om op papier de nieuwe kweekkoppels samen te stellen. Dit was gewoon een leuke bezigheid. Het is nog niet af maar zal ook nog wel een paar keer wijzigen voor het echt zo ver is.

Vanmorgen belde Rob v.d. Hoek dat hij een colie aanval had bij de jongen die hij verledenweek bij Bert gehaald had. Hij kon daar nergens aan een colie kuur komen en vroeg of ik nog wat had staan. Vanavond heeft hij een beetje wat ik nog had opgehaald. Het is te hopen dat hij er snel weer vanaf is.

Ook ben ik nog steeds aan het nadenken wat te doen aan het steeds weer terug kerende probleem met de jongen. De laatste jaren verloopt het met de jongen steeds hetzelfde. Tijdens het verduisteren gaat het prima. Dan begint het africhten en breekt de colie uit. En na het verduisteren komen de luchtwegproblemen en dan in combinatie met de naweeën van de colie moeten alle zeilen bijgezet worden om de jongen weer goed op de rit te krijgen. Ik ben van alles aan het bedenken hoe hiervan af te komen om weer eens een heel seizoen goed met jongen te kunnen spelen. Gelukkig heb ik hier nog even de tijd voor. Op naar volgende week!!