Zondag 18-8-2019

Even niet geschreven. Dit i.v.m. een vakantie naar het Gardameer. Afgelopen donderdag ben ik weer teruggekomen. De duiven waren perfect verzorgd door Bert. Helaas waren door de weervoorspelling de inkorving al verplaatst. Nu moesten de duiven nog twee dagen door mij verzorgd worden. Bert had er alles aan gedaan om een eerste te spelen wat hem regelmatig lukt als ik op vakantie ben. Ik heb er alles aan gedaan om de inspanningen van Bert niet te niet te doen gaan. Gelukkig konden we zaterdag alsnog inkorven voor een natourvlucht vanuit Lennik. De jonge duivenvlucht werd voor de derde keer dit seizoen afgelast. Ik heb vanaf 1980 duiven maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dus alle jongen moesten dan maar mee op de natour. Ook zondag duurde het nog tot 15 uur voordat de duiven konden worden gelost. Het weer was eindelijk lekker opgeknapt voor een verantwoorde lossing. Om 16.53 arriveerde een van de witte jongen als eerste. Het bleek achteraf de eerste in de club te wezen. Daarna kwamen de duiven in vlot tempo naar huis. Ze durfde echter slecht binnen te komen. De duiven waren om de een of andere redenen wat gestrest. Op een gegeven moment vlogen er zeven rond die niet op het hok durfde te landen. Helaas maakt dit een vertekend beeld op de uitslag. Toen ze eenmaal binnenliepen dronken ze zowat de drinkbak leeg.

Een leuk detail is. Verleden week toen ik in Italië zat speelde Jan Reichholdt de eerste in de club met een jong bij ons vandaan uit het kweekhok. De duivin die deze week de eerste speelt is een volle zus van die duif. Dus twee weken achter elkaar de eerste prijs in de club uit hetzelfde koppel. De vader komt uit de “Sens” van Willem Bonhof en de moeder is een witte door Bert aangeschaft bij Gerry van Huisstede.

De komende week staat in het teken van de vlucht Sens over twee weken. De jongen zullen een aantal keren worden gelapt omdat ze bij huis niet erg willen vliegen omdat er inmiddels vijf koppels op eieren zitten.

We zullen zien of het gaat lukken.