Zondag 28-07-2019

Wegens een gezellige BBQ gisteravond is er niets van gekomen een stukje te schrijven. Dus dit keer maar op maandagmorgen achter de computer. Dit is mogelijk omdat voor mij de vakantie is begonnen. Nog een paar kleine dingen regelen voor mijn werk maar het vakantiegevoel is er al wel.

Na het verschijnen van de regio 1 uitslag verleden week bleek ik daar vierde kampioen vitesse te zijn geworden. Weer een bordje verdiend.

Ik was hierdoor zo gemotiveerd om de laatste midfondvlucht ook nog eens proberen een mooi resultaat te halen dat er alles aan gedaan werd. Op maandagmiddag een aangepikt ei wezen halen bij Raymond Moleveld. Dit heb ik ondergelegen bij de twee duivinnen die samen in het duivinnenhok op eieren zitten. “Katelijntje” vloog dus afgelopen week al de eerste vanuit Lessines op eieren. Nu hoopte ik haar nog meer te motiveren met een klein jong. Verleden jaar op de natour speelde ze op een klein jong ook al eens een tweede in de club en vroeg in de regio. Helaas gooide de extreme hitte roet in het eten en werden donderdag alle vluchten afgelast vanwege de slechte weervoorspelling in België en het zuiden van Nederland. Achteraf een goed besluit want op de buienradar kon je zaterdag en zondag duidelijk zien dat er geen mogelijkheden waren om duiven te lossen.

Voor de jongen wordt het zo een raar seizoen. Dit is voor hun al de tweede vlucht die moet worden afgelast. Het is te hopen dat het wat minder weer wordt in Nederland en België zodat we toch nog wat leuke vluchten met de jonge krijgen. Zelf ga ik volgende week toch naar Italië dus voor mij maakt het niet uit als het wat koeler wordtJJ

Afgelopen week met de extreme hitten was de verzorging van de duiven snel klaar. Alleen voer en schoon water. Niet los en geen hokken schoon maken het was me veel te warm. Op maandagavond had ik de doffers nog los in de hitte. Toen deze na ongeveer een twintig minuten op het hok vielen stonden er twee gewoon te kotsen van ellende en warmte. Daarna zijn er de hele week geen duiven los geweest.

Het oude duivenseizoen zit er dus op voor mij. Van de week zullen de oude gekoppeld worden. Ik twijfel of ik nog oude op de natour ga spelen na een voor mij mooi oude duivenseizoen ben ik het een beetje zat. Heb zin om met de jongen aan de gang te gaan. Vrijdag zijn in het jonge duivenhok een aantal broedhokjes geopend en wat schuine schotjes op de vloer geplaatst. Hier zij broedschalen in geplaatst en regelmatig gooi ik wat tabakstengels op de vloer. Het eerste ei is inmiddels gelegd. Kijken of ik nog een paar mooie resultaten met de jonge kan behalen. Op naar volgende week.