Zondag 1-3-2020

Het is alweer Maart over 6 weken zit als het weer en de Corona geen roet in het eten gooien de eerste vlucht er alweer op. En weten we een beetje hoe we ervoor staan. De eerste dertien jongen gaan er dinsdag of woensdag af. Ik heb al verschillende keren een jong van de grond weer in hun broedhok teruggeplaatst. Voor een jong kwam dit te laat. Toen ik woensdagmiddag uit mijn werk bij het hok kwam was er een jong op de grond gevallen en door een of meerdere duiven helemaal toegetakeld. Er zit gen veer meer op zijn koppie en nek en zal behoorlijk pijn gehad hebben. Verwonderlijk is dat je de volgende dag al niets meer aan het jong zijn traumatische ervaring merkt. Hij ligt heerlijk naast zijn nestmaat in de schaal en vecht zelfs een beetje met mijn hand.Op een koppel na zitten alle duiven alweer te broeden.

Op dinsdag liep de doffer die nog overgewend moest worden ook zo ineens spontaan achter zijn duivin aan naar binnen. Bij mij zijn dus alle acht de duiven bij Bert vandaan gewend.

Op woensdag heeft Bert ook weer de kwekers voor het eerst los gehad. Hier zitten een paar laatjes en een oude duivin die hier uitgevlogen hebben. De laatjes waren gelijk de eerste avond overgewend. De oude duivin heeft meer moeite om haar nieuwe hok te accepteren. Ondanks dat ze kleine jongen heeft liggen denkt ze er nog niet over om spontaan naar Bert te gaan. Ik laat haar uiteindelijk dan maar bij mij in het jonge duivenhok binnen en breng haar terug naar Bert.

Op maandagavond het financieel overzicht van de regio 1 feestavond naar de penningmeester gebracht. In alle haast vergat ik echter de afgerekende bonnetjes als bewijs mee te nemen. Dus vanmiddag nog maar een keer naar Loosdrecht.

Op vrijdagavond was de verenigingsvergadering. Voor aanvang was ik echter nog even druk met het controleren van de kasstukken van de penningmeester en vluchtenpenningmeester. Alles zag er weer prima uit. En we hebben de twee tijdens de vergadering dan ook decharge gegeven. Gelukkig zit mijn taak als kascontroleur erop. Komende jaren mag een ander het doen.

Gisteren als voorbereiding het jonge duivenhok even pittig schoon gemaakt. Sinds het koppelen zat er telkens maar een duif in. Hierdoor was het hok sindsdien nog niet schoon gemaakt. Maar om komende week snel klaar te zijn als de jongen erin gaan nu maar even grondig gereinigd.

Vandaag zondag even naar de beurs in Houten. Ik was er al redelijk vroeg rond half tien. Het was nog redelijk rustig dus kon prima een rondje doen en alles van dichtbij bekijken. Na nog wat bekende te hebben gesproken ben ik rond 11.30 uur weer naar huis gegaan met alleen een pot magic MG en een fles LTW van Beute.

Komende week worden de eerste jongen gespeend en gaan de volgende dag de duivinnen naar het duivinnenhok en begint het seizoen echt. Het begint te kriebelen.