Zondag 23-2-2020

Vanmorgen moest ik bijna met een bootje naar mijn hok. Driekwart van mijn tuin stond blank met wel drie cm water door de enorme regen van hedenochtend. Mijn klompen die ik altijd aan heb naar het hok liepen vol. In het hok was het ook een vochtige boel door het vochtige weer. Dus de duiven deze week maar geen bad gegeven.

De jongen van de eerste ronde groeien prima. Inmiddels zijn de eieren van de koppels waar de eerste eieren van waren overgelegen ook uitgekomen deze week. Ook bij Bert in het hok liggen bij alle koppels kleine jongen. Bij een koppel bij mij waar nog eieren lagen is gisteren een kleine vechtpartij geweest waardoor de eieren zijn gesneuveld. Gelukkig broeden ze op stenen eieren verder.

Als het kan gaan `s middags de duiven los. Alle duiven worden netjes naar buiten gedaan. Inmiddels zijn zeven van de acht duiven overgewend bij Bert vandaan. Een doffer heeft nog geen zin en taalt er niet na om naar mij te komen. Inmiddels heb ik hem al vier keer op wezen halen. Hopen dat hij van de week door gaat krijgen dat hij een nieuw hok heeft ongeveer 60 meter verder dan zijn oude hok.

Gisterenmiddag was de kampioenenhuldeging van de kampioenen van de regio 1 Hilversum e.o. de regio waar ik secretaris van ben en de middag geregeld heb. Het was een gezellige middag met een redelijke opkomst. Iedereen die er was was dik tevreden. Zelf won ik ook nog een bordje met 4e o.a. vitesse en 5e o.a. generaal snelheid en twee diploma`s voor een eerste plaats in de regio.

Op vrijdag kregen we de uitnodiging voor de voorjaarsvergadering van de club. Bij deze bescheiden zat ook een hoklijst als wordt document. Vanmorgen deze op de computer ingevuld. Ik heb geen stamboom programma meer op de computer. Maar op deze manier ging het ook goed.

Nog een goede week dan kunnen de eerste jongen er af en gaan de duiven op weduwschap. Dan gaat het seizoen echt beginnen. Dus op naar volgende week.