Zondag 21-7-2019

Het is gelukt in stijl werd het vitesse kampioenschap binnen gehaald. Op zaterdagmorgen vroeg werd al bekent dat er die dag niet gelost kon worden in Lessines. Op zondag gingen de duiven jong en oud al om 7.45 uur los. Om 9.50 uur was daar recht uit de goede hoek “Katelijntje”. Dit is echter een schrikkerige duivin die niet snel binnen loopt. Ze lande wel netjes op het hok maar liep heel traag naar de spoetnik en keek eerst nog even rond voor ze uiteindelijk op de klep wipte. Gelukkig wist ze alle concurrente van de club achter zich te laten en pakte ze de overwinning. Deze duivin is al een paar weken aangelopen met een andere duivin. Ze begon steeds minder naar haar doffer om te kijken. Toen ze ongeveer twee weken geleden een ei lag heb ik ze een broedschaal gegeven op de grond. Hier zitten ze dus nu ongeveer twee weken te broeden. Goed voor de motivatie om een eerste te spelen. Kijken of ik er van de week een klein jong onder kan leggen voor de laatste midfondvlucht volgende week.

Met de jonge ging het ook goed. Na de derde oude duif viel er een jong zo uit de lucht op de klep. Het leek erop dat ik ook hier de overwinning ging pakken. Echter op laatst bleek Rob v.d. Hoek toch met twee jongen vroeger te zitten. Helaas is er bij de jonge weer een achter gebleven.

De duivin die de eerste speelde bij de oude heeft dezelfde moeder als het doffertje wat de derde speelde bij de jongen. Dit is Siem verkregen van Siem Westerink. Deze duivin heeft al meerdere goede duiven gegeven met verschillende doffers. Helaas komt ze niet makkelijk meer op eieren  en legt vaak maar een ei. Gelukkig zitten er bij Bert nog een paar jongen van haar. Het is te hopen dat ze volgend jaar nog eieren legt

Maandag is er nog weer een jong van zaterdag thuisgekomen. Dit jong was de week ervoor ook al op maandag thuisgekomen. Nu hoeft ze voorlopig niet meer mee. Eerst maar even goed opknappen.

Ook zijn er van de week twee vreemde binnen gelopen. Zij zitten in de ziekenboeg. Zaterdag had ik ze losgelaten maar `s avonds waren ze er weer. Ik heb ze toen weer binnen gehaald en ze zitten dus weer in de ziekenboeg.

Volgende week de laatste midfondvlucht en dan gaan de oude bij elkaar. Dan is het voor hun afgelopen. Ik denk niet dat ik ze nog op de natour ga spelen. Ik ben het eigenlijk net als de oude duiven een beetje zat. Wel ga ik dan alle aandacht aan de jonge schenken. Kijken of ik daar nog een paar mooie resultaten mee kan halen. Op naar volgende week.Zondag 21-7-2019