Zondag 9-2-2020

Het stormt en regent behoorlijk op dit moment. Het zal morgenochtend wel wat nat zijn in het hok met een open voorfront en zo een harde wind.

Op woensdag was het wel mooi weer en zijn de duiven voor het eerst dit jaar weer los geweest. Alles wat niet op nest zat ging uiteindelijk naar buiten. In het begin vonden ze het vreemd om het hok uit te gaan maar eenmaal buiten vlogen ze lekker. Het binnen komen was een ander verhaal. Er moeten 8 duiven bij Bert vandaan worden overgewend. De eerste avond waren er 6 buiten deze zijn alle bij Bert binnen gelopen en daar weer opgehaald. Twee duivinnen van mij zelf waren denk ik geschrokken en wilde niet binnenkomen. In het donker tegen 19 uur liepen ze uiteindelijk binnen. Twee goede voor de nachtaankomsten. Maar een laatjong doffertje was nergens meer te bekennen. Voordeel van het weer buiten vliegen is dat de broedhokjes weer eens lekker goed schoon gemaakt konden worden. De volgende morgen belde mijn vrouw dat er een duif op het hok liep. Ze heeft hem in de spoetnik gelaten. Toen ik uit mijn werk was kon hij weer naar zijn duivin en jong. Ook op donderdag en vrijdag zijn de duiven naar buiten geweest. Helaas lukt het overwennen nog niet. Elke avond moest ik de duiven van Bert die naar buiten waren gegaan bij hem ophalen. Nog niet een duif van hem heeft ook maar een poging gedaan om bij mij binnen te komen. Maar gelukkig hebben we nog tijd genoeg voor het seizoen begint.

Op zaterdag voor dat de duiven in bad mochten de eieren van mijn beste doffer en late duivin de eieren overgelegd naar een ander koppel. In de middag het late duivinnetje in het opvang hokje gedaan en de doffer in het jonge hok met zijn toekomstige duivin. Ze liepen vrijwel gelijk aan. Op zondagmorgen het koppel weer in het weduwnaarshok gelaten. Dit ging ook gelijk goed. De duivin vliegt zo met haar doffer mee het broedhok in. En is de hele dag verder geen probleem geweest.

Vanaf dinsdag zijn er dagelijks wat jonge geboren. Totaal liggen er nu 14 jongen. Van de late duivinnetjes zijn helaas niet alle eieren uitgekomen en van een overgelegd kweekkoppel bleek een ei kapot te zijn. Maar voor je het weet zit het jonge duivenhok weer vol.

Op naar volgende week.