Zondag 21-4-2024

Het wil maar geen voorjaar worden qua temperatuur en zonneschijn. Maandag vlogen de jongen in een heftige hagelbui en donderdagochtend zat er ijs op het dak van mijn auto. En de vele regen zijn geen beste omstandigheden om form op het hok te krijgen met een gazen voorfront wat 24/7 open is.

Op donderdagmorgen heb ik bij het koppel oude wat tussen de jongen zit de eieren weggegooid. In de avond heb ik de duivin tijdelijk in de ziekenboeg gezet om haar doffer te doen vergeten. Zij gaat de rest van het seizoen dienstdoen als weduwduivin. Ook gelijk de broedschaal en het schuine plankje waar ze onder zaten verwijderd.

Op vrijdag heb ik enorm veel last van mijn rug gekregen. Het pakken van de 13 doffers en 9 duivinnen ging moeizaam maar is gelukt. Gelukkig kon ik bij het inkorven als eerste de mand in en kon ik na het inlezen van mijn klok gelijk naar huis. Dit was prettig maar de nacht werd een drama. Ik wist niet hoe ik leggen moest en elke beweging deed zeer. In de morgen ben ik driekwartier bezig geweest om uit bed te komen. Gelukkig was Bert bereid het jonge duivenhok even schoon te maken en had hij gelukkig een paar pittige pijnstillers die goed hielpen.  Door de vele buien dorsten de lossers de duiven pas om 12.15 uur de vrijheid te geven. Samen met Bert zagen wij op 13.56 een vale doffer aankomen. Hij was zo blij dat hij thuis was dat hij nog even twee extra rondjes maakte. Door die twee rondjes verspeelt hij waarschijnlijk de eerste prijs in de club. Het verschil met nr een was niet groot. Dit was de vale doffer die verleden jaar heel goed afkwam maar op de achtste vlucht de volgende dag onder de olie thuiskwam. Gelukkig pakt hij het dit jaar toch weer op.

In de club begin ik met plaats 3 en spelen 12/22 duiven zich in de prijzen. In Regio N1 sta ik op plaats 46 en spelen 11/22 in de prijzen helaas maar twee duiven 1:10 dat valt wat tegen. Een doffer is helaas achter gebleven.

Zondagmorgen zijn nog negen jongen geënt tegen paramixo en rota. Op de twee duiven gekocht verleden week zijn alle jongen twee keer geënt. Hopen dat dit ervoor zorgt dat de colie dit jaar wegblijft of heel mild is.

Op zondagmiddag zijn Bert en ik naar Hoofddorp geweest om twee jongen die Bert via een bon gekocht had van Frank Nebig uit Zantvoort op wezen halen. Het is te hopen dat dit een versterking voor het kweekhok wordt.

Op vrijdagavond had ik een jong mee die verledenweek gekocht werd door Willem van Huisstede voor zijn kleinzoon Bram. Ik hoop dat Bram er geluk mee heeft.

Op het kweekhok bij Bert zijn alle jongen van de derde ronde geringd en beginnen de kleuren zichtbaar te worden.

Ik hoop dat de rugpijn deze week snel overgaat want krabben van de hokken is te doen maar niet prettig. Op naar volgende week!