Zondag 7-7-2019

Dinsdag appte Bert gelukkig dat het jong wat zondag weggebleven was weer thuis was. Dus Bert heeft alles weer compleet. Komende week zal hij beginnen om de jonge bij hem te gaan africhten zodat ze mee kunnen op de natour.

Gelukkig waren de temperaturen de afgelopen week wat aangenamer zodat`s avonds het normale trainingsschema gevolgd kon worden. Eerst de doffers daarna de jongen en tot slot de duivinnen. Dit ging weer prima deze week.

Op maandag kwam een buur van het pleintje een jonge duif brengen die bij hen in de tuin liep. Bij het opzoeken van de eigenaar zag ik aan het telefoonnummer dat hij uit de buurt van mijn wek in Beverwijk moest komen. Toen ik de eigenaar belde bleek deze in Heemskerk te wonen. Afgesproken werd dat ik de duif de volgende morgen in Heemskerk zou loslaten. Op dinsdag was ik de duif echter vergeten mee te nemen. Maar op woensdag heb ik hem keurig in zijn woonplaats Heemskerk losgelaten. Dezelfde avond nog kwam de vrouw van Bert dat er nog een duif op het hok liep en Bert niet thuis was. Toen ik daar aan kwam zag ik het meteen het was het jong wat ik `s morgens in zijn eigen woonplaats Heemskerk had losgelaten. Op donderdagmorgen de duif nogmaals meegenomen en in Heemskerk gelost. Nu is hij niet meer teruggekomen dus ik hoop dat hij zijn thuishok weer heeft gevonden.

Op zaterdagmiddag moesten we naar het lusterumfeest van mijn dochter in Leiden. Dus had ik besloten geen duiven mee te geven op de dagfond. Op vrijdag was het weer inkorven voor een gezamenlijke vlucht van oud en jong vanuit Duffel. Door het aflasten van de jonge duivenvlucht verleden week is het programma enigszins aangepast. Het beloofde goed weer te worden op zaterdag met een Westenwind en niet al te hoge temperaturen. Dus konden in mijn ogen alle 24 jonge mee. Bij de oude gingen er 10 mee. 5 doffers en 5 duivinnen. Dit zijn denk ik ook de 10 duiven die aan het eind van het seizoen mogen overwinteren. Er bleven er nog acht thuis waarvan twee lichtgewonden en zes die het afgelopen jaar niet aan de verwachtingen hebben voldaan.

Toen ik in het inkorflokaal kwam was Willem Bonhof weer naar het hok om een duif te halen die hij vergeten was. Toen hij terugkwam heb ik hem er mee gepest dat hij oud wordt en misschien een bril nodig had. Echter toen mijn duiven in de mand zaten bleek dat ik er zelf ook een was vergeten tot hilariteit van de andere leden. Snel maar even naar huis de duif wezen halen.

Zaterdagmorgen waren de duiven al om 7.45 uur los. Ik had gelukkig alles vrijdagavond al gereed gemaakt want ik moest zaterdagmorgen om 7.50 uur bij de kapper wezen. Om 9.02 uur komt er als een raket een oude duif uit de goede hoek en stormt meteen naar binnen. Kort gevolgd door een tweede duif. Beide duivinnen. In de club bleek dit later de tweede plaats te wezen en in de Regio 1 plaats 8. Daarna werd het wachten op de jongen. Deze zaten in dezelfde mand als de oude duivinnen. Zij konden deze echter door gebrek aan ervaring niet bijhouden. 0m 9.18 uur kwam het eerste jong pas aan. Toen waren er al 7/10 oude thuis. Echter wat niemand verwacht had verliep jonge duivenvlucht zeer traag. Het duurde tot 10.15 uur voor dit concours gesloten kon worden. Ook daarna kwamen de jongen maar traag naar huis. `s Avonds appte Bert dat er maar 17/24 thuis waren. Een pittige tegenvaller. De jongen doen het hele seizoen al prima trainen al weken goed. Totaal zeven keer weggebracht zonder problemen. Voor het eerst in jaren geen colie gehad tot op heden. Ik dacht een mooi jonge duivenseizoen te kunnen gaan maken. Maar dit is al weer een pittige domper na de eerste vlucht. Zondagmorgen is er nog een gekomen maar daarna totaal niets meer dus uiteindelijk zes weg een kwart dus!! Vergeleken met de overige clubleden het hoogste percentage verliezen zo te horen. Daar word je niet vrolijk van. Toch maar weer op naar volgende week.