Zondag 3-11-2019

De bonnenverkoop t.b.v. de Regio 1 Hilversum e.o. loopt lekker maar kan natuurlijk beter. Dus wie komend jaar zijn hok nog wil versterken kijk eens op de website: duiven.net/verkopingen.

Het late jong wat verledenweek een paar dagen weg was, was op dinsdagavond weer verdwenen. Gelukkig is hij de volgende dag weer teruggekomen. Helaas was er bij niemand thuis om hem binnen te laten. Toen Bert `s middags zijn duiven losliet zat hij daartussen. Na kort overleg hebben we besloten om hem bij Bert binnen te laten lopen om hem vast over te wennen. Dit ging zonder problemen. Ook de donderdag heeft hij gewoon bij Bert uitgevlogen en is daar weer binnen gelopen. Op vrijdag toen ik de overige laatjes los had zat hij ineens weer bij mij in het hok. Toen alles binnen zat bij mij heb ik het jong weer uit het hok gepakt en losgelaten om te kijken wat hij zou gaan doen. In een rechtelijn vloog hij naar Bert. Dus hij zal zijn verdere leven bij Bert op het kweekhok doorbrengen.

De overige laatjes doen het voortreffelijk. Als ik ze los heb wat nu steeds moeilijker gaat, vliegen ze gemakkelijk drie kwartier. Om de dag krijgen ze vers grit van de patagoon en om de dag zit er Naturaline in het drinkwater. En elke voerbeurt een eetlepel (ongeveer 15 gram) voer. Ditzelfde krijgen de vliegduiven alleen komen deze niet meer los. Deze zitten nog steeds bij elkaar in een hok. Ook deze zien er prima uit ze beginnen weer mooi te worden na de rui.