Zondag 27-10-2019

Op maandagavond moesten de verhaaltjes van de bonnen ingeleverd worden voor de bonnenverkoop van de regio 1 Hilversum e.o. Totaal staan er 24 bonnen van gerenommeerde liefhebbers te koop op duiven.net/verkopingen. Wie wat goeds wil aanschaffen voor komend seizoen moet zeker even kijken. De opbrengst van de verkoop is voor Regio 1 Hilversum e.o. om zo deze regio in stand te houden met zijn mooie spel en gezellige feestavond. De verkoop duurt nog tot acht november dus houdt het in de gaten.

De laatjes beginnen goed aan een koppel te vliegen. Helaas ontbrak er dinsdagavond een op appel. Op vrijdagavond werd ik door Andries Baar uit Nederhorst den Berg gebeld dat hij bij hem was binnengelopen. Na het avondeten gelijk weer op wezen halen dus zijn ze weer gezellig met negen. Op zaterdagmorgen hebben de laatjes voor het eerst in hun leven een bad in het hok gehad. Hier waren ze de baas erg dankbaar voor. Voor er water in het bad zat zaten de eerste al in het bad.

Komende tijd zal het steeds moeilijker worden om de duiven door de week nog los te laten. Vooral als het geen mooi weer is wordt het door het terugzetten van de klok alweer vroeg donker. Gelukkig zijn ze goed uitgewend en weten ze waar ze wonen en hoe ze binnen moeten komen. Dus mochten ze om wat voor reden dan ook niet meer los kunnen weten ze na de winter wanneer ze wel weer los kunnen waar ze wezen moeten. Nu afwachten wat voor geslachten het allemaal zijn want er zitten nog wel een paar twijfel gevallen tussen. Daarna ga ik eens kijken hoe en waar ze ingezet gaan worden.

Vanmiddag kwam ik op het idee om de foto van de voorpagina van mijn site te vernieuwen. Op de huidige foto staat het afgelopen winter aangebouwde weduwduivinnen gedeelte nog niet. Ook de spoetnik bij de jonge ziet er al twee jaar heel anders uit. Samen met mijn vrouw en dochter hebben we geprobeerd een mooie foto van mij met een duif en mijn hond voor mijn hok te maken. Totaal hebben ze wel 150 foto`s gemaakt helaas zit de goede foto er nog niet bij. Ik wil het hele hok erop met mij ervoor. Alleen wordt dan mijn gezicht wat vaag. Ook vond mijn vrouw dat eigenlijk eerst de straat schoon gemaakt moest worden omdat deze aardig groen is uitgeslagen. Dus wordt de foto op de voorpagina nog niet vervangen. We zullen binnenkort een nieuwe poging doen een betere foto te maken. Op naar volgende week.