Zondag 15-3-2020

Het land is in paniek. Alles gaat dicht is vanmiddag besloten door de regering. De vluchten zullen dus ook wel uitgesteld worden. We mogen niet naar het clubgebouw van de regering en dus kunnen we niet inkorven. Het zal mij benieuwen hoelang het gaat duren. Zelf denk ik dat het wel eens half mei of nog later wordt voor we gaan vliegen. Persoonlijk vind ik dat erg balen. Ik had er juist al zin in en de duiven zijn er ook bijna klaar voor. De oude hebben van de week vijf dagen fungi gehad en zitten nu voor tien dagen aan de LTW van Beute. Dan zouden ze er klaar voor moeten wezen. De oude trainen al prima `s avonds. Het lukt me redelijk om de doffers en duivinnen `s avonds een uurtje te laten vliegen. Vanaf maandag is daar de vlag ook bij gekomen. Na een paar dagen hebben de duiven door dat ze zolang de vlag uit het dakraam staat moeten trainen. Wanneer ik de vlag weg haal zijn ze ook zo beneden en binnen. Een paar overgewende van Bert gaan nu ze op weduwschap zitten toch wel weer regelmatig bij Bert kijken. Een paar keer moest ik Bert appen dat er vermoedelijk een duif bij hem was binnengelopen. Bert laat gelijk met mijn duiven ook de kwekers los dus is het voor sommige aantrekkelijk om even in het oude hok te gaan kijken.

Op donderdag middag twee mooie jongen gehaald bij Alex Meijboom in Huizen. Bert had van hem een bon gekocht op de vereniging tentoonstelling.

Op vrijdag en zaterdag ben ik met mijn vrouw lekker even naar Friesland geweest voor een korte breek. Bert heeft de duiven dus twee keer verzorgd.

Op zaterdag zijn de jongen begonnen met een korte kuur met Naturaline in het drinkwater. Daarna zullen ze het om de dag krijgen. Dit heb ik vorig jaar voor het eerst gedaan en is mij goed bevallen. Wat wel opvalt is dat ze de eerste dagen wel even lelijk zitten te kijken. Het darmgestel moet er wel even aan wennen. Vanmiddag de spoetnik een beetje hersteld. Het hout begint wat te rotten waardoor er water binnen kwam ter plaatse van de antennes. Dit weer even opnieuw gekit.  Ook de uitloop plank er weer onder gemaakt. Zo kunnen de jonge in het begin wat makkelijker naar buiten lopen.

Vanaf deze week zullen de eerste achttien jonge los gelaten gaan worden. Altijd een spannend moment.

  

De jongen van de tweede ronde van de kwekers liggen er rustig bij op de grond van het kweekhok

Door het corona virus is afgelopen zaterdag de NPO-vergadering afgelast. Ook hebben we besloten om de Regio 1 vergadering die voor maandag gepland stond af te gelasten. Deze zullen op een later tijdstip worden ingehaald.

Dus op naar volgende week