Zondag 13-10-2019

Uit mijn werk staat alles in het teken om de laatjes uit te wennen. De oudste zeven gaan vlot naar buiten en dartelen daar wat rond van hok naar het dak van het huis en af en toe een rondje. Helaas hadden ze van de week de val op de dakgoot van de buren. Een aantal keren heb ik ze daar met een hengel uit moeten jagen om te voorkomen dat ze dit op latere leeftijd als gewoonte gaan doen. Op maandag ging ook al een van de laatjes van Peter Ham naar buiten. Een beetje te snel dacht ik omdat ze nog amper gewend zijn in het hok. Gelukkig ging hij vrij snel naar zijn nestmaatje die nog in de spoetnik zat. Vervolgens ging die even later over mijn hoofd via de deur ook naar buiten. Ook deze kwam gelukkig weer snel naar zijn nestmaatje in de spoetnik. Vervolgens zijn ze de dagen daarna ook maar gelijk naar buiten gelaten. Dus ook zij gaan met de rest al de buitenboel verkennen.

Als er daarna nog tijd is gaan de overige duiven ook nog even naar buiten. Het gebeurt regelmatig dat het hier niet meer van komt. Maar alles voor de laatjes deze tijd.

Op donderdag werd beschoten om de taartvlucht te verplaatsen naar zondag. Dit was achteraf gezien maar goed ook want ze hadden zaterdag echt niet gelost kunnen worden. Op zaterdag heeft Bert nog vijf taartpunten ingekorfd. Een taartpunt is inmiddels uitgeselecteerd en dan hoef je hem dus ook niet meer in te korven. Zondagmorgen om 9.40 uur zijn ze gelost in Duffel. Even na half 12 arriveerde de eerste twee gelijk net als verleden week. Om half vier was ook de laatste weer thuis. Hopen dat ze voldoende ervaring hebben om volgend jaar mooie prestaties neer te zetten.

Vanmiddag een tijd bezig geweest met de bonnenverkoop van de regio 1 Hilversum e.o. Eind volgende week gaat er een geweldige bonnenverkoop van start op duiven.net. Ik moet dus even bij de bonnen een motiverend verhaaltje maken. Voor de rest is er weinig te vertellen deze week.